Prof. Dr. Fatih Yılmaz Rektörlük Görevini Devraldı

Prof. Dr. Fatih Yılmaz Rektörlük Görevini Devraldı

  •  2 Ocak 2023 Pazartesi
  •  1293 Görüntüleme
  •  Yazdır

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Üniversitemiz Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Fatih Yılmaz Rektörlük görevini Prof. Dr. Bünyamin Şahin’den devraldı. Rektörlük makamında gerçekleşen devir teslim törenine üniversitemiz akademik ve idari personeli, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Prof. Dr. Bünyamin Şahin yapmış olduğu konuşmada 28 Kasım 2018 yılında göreve geldiğini ifade ederek 4 yıllık süreçte üniversitemizin gelişimi için yoğun bir çaba sarf ettiğini belirtti. 30 yıllık bir geçmişe sahip olan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinin 5. Rektörü olduğunu belirten Şahin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu. Tokat şehri ile iyi bir dönem geçirdiğini söyleyen Şahin, Valimiz, Belediye Başkanımız, daire amirleri ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz konuşmasına, tensiplerinden ötürü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, YÖK Başkanına ve YÖK üyelerine şükranlarını sunarak başladı. Atamanın şehre, üniversiteye ve ülkeye hayırlar getirmesini dileyen Rektör Yılmaz bunun bir bayrak yarışı olduğunu ve üniversitemizi daha yukarılara taşımak için var gücü ile çalışacağını söyledi. Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Tokat’ta yetiştiğini, üniversitenin farklı birimlerinde 24 yıl çalıştığını ifade ederek Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesine Rektör olarak hizmet edecek olmaktan büyük onur duyduğunu vurguladı. Yüksek Öğretim Kurumlarının şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunduğunu belirten Yılmaz paydaşlarla birlikte Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesini daha yukarıya taşımak için gayret göstereceğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, üniversitemizin uluslararası standartlara ulaşması, kurum kimliğinin oluşması, gelişmesi, üniversite-şehir işbirliğinin artarak devam etmesi, üniversitenin niteliğinin, standartlarının artması, personelin huzur içerisinde çalışması ve öğrencilerin nitelikli bir eğitim alması için özveri ile çalışacağını kaydetti. Rektörümüz, ailesine, akademik ve idari personelimize, sivil toplum kuruluşları temsilcilerine ve tüm katılımcılara teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmalar sonrası Prof. Dr. Bünyamin Şahin Rektörlük görevini Prof. Dr. Fatih Yılmaz’a devretti. Prof. Dr. Şahin, Rektör Yılmaz’a yeni görevlerinde başarılar dileyerek çiçek takdiminde bulundu. Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz ise katkılarından dolayı Prof. Dr. Bünyamin Şahin’e teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu.





Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Binası, A Blok 1. Kat, Taşlıçiftlik Yerleşkesi -TOKAT Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2018© Tüm Hakları Saklıdır.