Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı

  • Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı
  • Tanıtım
  1. Amacı, Vizyonu ve Misyonu

 

İlgili programın açılma amacı program kapsamında öğrencilere; bilimsel araştırma yapma, olayları geniş ve derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma, yeni senteze ulaşmak için gerekli adımları belirleme yeteneği kazandırmaktır. Bunun yanında açılacak program ile ülkemizde ve dünyada ortaya çıkan dini kaynaklı gelişmelerin, her türlü bilgi, olay, kanaat ve eğilimlerin doğru, akılcı ve bilimsel anlayışla araştırılması, değerlendirilmesi ve yorumlanması yönünde akademik disipliner bir çalışma ve eğitim platformu oluşturulması, bu yolla enstitümüzdeki lisansüstü eğitiminde öğrencilere kazandırılacak yeni sosyal, kültürel, bilimsel bakış açılarının yakalanması sağlanmış olacaktır.

 

Bu programla bu alanda görev alacak öğretim üyelerinin yetiştirilmesine katkı sağlanacaktır. Fakültemiz, bilginin topluma ulaştırılması ve yaygınlaştırılması amacıyla gerektiğinde Tokat Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte çalışmakta ve protokollere uygun faaliyetler gerçekleştirmektedir. Fakültemiz, bilginin topluma ulaştırılması ve yaygınlaştırılması amacıyla gerektiğinde Tokat Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte çalışmakta ve protokollere uygun faaliyetler gerçekleştirmektedir.

 

Programın misyonu, araştırma, uygulama ve eğitim çalışmalarıyla İslami ilimlerde yetkin ve nitelikli uzman ve araştırmacıların yetişmesine, İslam ilim, kültür, düşünce ve medeniyetiyle ilgili araştırma, inceleme, eğitim ve yayın faaliyetlerinde bulunulmasına, İslami konularda ulusal ve uluslararası düzeyde sempozyumlar, paneller ve çalıştaylar düzenlenmesine, İslâmî ilimler alanında çalışan araştırmacıların desteklenmesine, öğrencilerin akademik düzeylerinin ve yabancı dil yeterliliklerini geliştirilmesine, çağın sorunlarına çözümler oluşturulmasına, mezunların ve çalışanların mesleki gelişimlerine katkı sunulmasına, toplumun dini konularda bilgilendirilmesine ve aydınlatılmasına yardımcı olmak ve destek olmaktır.

 

 

 

  1. Sunulan İmkanlar

 

Kampüsteki fakültelerde toplam 47 adet bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Bu laboratuvarlarda eğitim ve araştırma amacıyla kullanılmak üzere hazır vaziyette 241 masaüstü bilgisayar ve 207 taşınabilir bilgisayar şeklinde toplam 448 adet bilgisayar bulunmaktadır. Yine kampüs içerisinde eğitim amaçlı kullanılmak üzere 28 akıllı tahta, 3 episkop, 10 fotokopi makinesi, 3 tarayıcı, 95 yazıcı ve 23 tepegöz bulunmaktadır. Bilgisayarların hepsi internet bağlantılıdır ve eğitim-öğretim amaçlı kullanılmaktadır.

 

Kampüs içerisinde birçok fakültede yer alan bilgisayar laboratuvarları, lisansüstü öğrencilerin kullanımına açıktır. İnternet bağlantısı yanında birçok teknolojik cihaz, öğrencilerin


kullanımına sunulmuştur. Kampüsümüzde yer alan alanlar haftanın 5 günü, günde 9 saat kullanıma açıktır. Bu imkânlar Cumartesi-Pazar günleri de özel izinle kullanılmaktadır.

 

Üniversitemiz merkez kütüphanesi 1993 yılında kendi binasına taşınmış, 2003 yılından itibaren yayın alımı, ödenek artırımı ve personel takviyesi yapılarak koleksiyon çoğaltılmaya ve bilgiler elektronik ortama aktarılmaya başlanmıştır. Şu anda tamamen elektronik ortamda hizmet veren Merkez Kütüphanemiz bünyesinde 6 birim kütüphanesi bulunmaktadır. Bunlar Turhal, Zile, Niksar, Erbaa ilçe kütüphaneleri, İslami İlimler ve Tıp Fakültesi Kütüphaneleri olarak okuyucularımıza hizmet vermektedir.

 

Kütüphane binamız 3.470 m2 oturum alanı üzerine 1509 m2 kapalı alan olarak inşa edilmiş ve 4 kattan oluşmaktadır. Aynı anda 350 kişinin oturarak yararlanabileceği 4 salonu mevcuttur. Ayrıca 40 kişinin aynı anda yararlanabileceği görsel işitsel salonumuz bulunmaktadır.

 

Kütüphanemiz kaynak ve hizmetleri her yıl çeşitlenerek devam etmektedir. 146.314‘ü basılı kitap, 71.969 E-dergi, 393.303 E-book, 43 adet veri tabanı, Açık Erişim Bilgi Sistemi, Elektronik tez veri bankası, nadir el yazması eserleri ve Tokat Şehir Kitaplığı ile bölgenin büyük kütüphaneleri arasında yer alan kütüphanemiz sadece kendi bölgesindeki araştırmacılara değil Üniversite Kütüphaneleri arası işbirliği platformu çerçevesinde tüm Türkiye’deki araştırmacılara hizmet vermektedir.

 

Modern kütüphanecilik hizmetlerinin tümünü kütüphanemizde görmek mümkündür. Yeterli personel sayısı ve bütçesiyle istediği her kaynağı sağlayan; konusunda uzman personeli ile sizlere daima hizmet verme yarışında olan kütüphanemiz öğrenci ve araştırmacılarımızın her zaman yanında olmuştur. Açık erişim arşiviyle akademisyenlerin araştırmalarını ve ders notlarını rahatlıkla bulabileceğiniz bir bilgi merkezi olarak kütüphaneler arası işbirliği sayesinde kütüphanemizde olmayan kaynakları size en yakın yoldan ulaştırmak için büyük bir gayret gösterilmektedir.

 

 

 

  1. Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Elemanları

 

 

 

 

Prof. Dr. Ahmet İNANIR

 

Prof. Dr. Emine ÖĞÜK

 

Prof. Dr. Muammer BAYRAKTUTAR

 

Doç. Dr. Ahmet ÖZDEMİR

 

Doç. Dr. Enes SALİH

 

Doç. Dr. Enver BAYRAM

 

Doç. Dr. Hilal ÖZAY

 

Doç. Dr. İbrahim BAYRAM

 

Doç. Dr. Müzekkir KIZILKAYA

 

Doç. Dr. Süleyman PAK

 

Dr. Öğr. Üyesi Abdullah ERDEM


Dr. Öğr. Üyesi Abdulmuttalip IŞIDAN

 

Dr.    Öğr.    Üyesi   Aboubacar   Mohamadou

 

MAIGA

 

Dr. Öğr. Üyesi Emine SEKME

 

Dr. Öğr. Üyesi Esat LAYEK

 

Dr. Öğr. Üyesi Faysal ARPAGUŞ

 

Dr. Öğr. Üyesi İbrahim İBRAHİMOĞLU

 

Dr. Öğr. Üyesi İsmail ÖZTÜRK

 

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet KAHRAMAN

 

Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Yusuf AKBAK

 

Dr. Öğr. Üyesi Muharrem YILMAZ

 

Dr. Öğr. Üyesi Nazım ÇINAR

 

Dr. Öğr. Üyesi Recep TURAN

 

Dr. Öğr. Üyesi Serdar Murat GÜRSES

 

Dr.      Öğr.       Üyesi     Süleyman      Mahmut

 

KAYAGİL

 

Dr. Öğr. Şaban BANAZ

 

Dr. Öğr. Üyesi Uğur GÜLBİL

 

Dr. Öğr. Üyesi Yunus YALÇIN


Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Binası, A Blok 1. Kat, Taşlıçiftlik Yerleşkesi -TOKAT Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2018© Tüm Hakları Saklıdır.