EN
Enstitümüz
Misyon ve Vizyon
Tanıtım
Stratejik Plan
Fotoğraf Albümü
Rakamlarlarla Enstitümüz
Projelerimiz
Bize Ulaşın
İdari
Yönetim
Yönetim Kurulu
Enstitü Kurulu
İdari Personel
Anabilim Dalları
Acil Tıp Hemşireliği Anabilim Dalı
Anatomi Anabilim Dalı
Antrenörlük Eğitimi Anabilim Dalı
Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı
Bankacılık ve Sigortacılık Anabilim Dalı
Beden Eğitimi Ve Spor Anabilim Dalı
Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı
Bitki Koruma Anabilim Dalı
Biyoistatistik Anabilim Dalı
Biyoloji Anabilim Dalı
Biyomühendislik Anabilim Dalı
Biyosistem Mühendisliği Anabilim Dalı
Coğrafya Anabilim Dalı
Ebelik Anabilim Dalı
Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı
Felsefe Ve Din Bilimleri Anabilim Dalı
Fizik Anabilim Dalı
Fizyoloji Anabilim Dalı
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı
Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
Halk Sağlığı Anabilim Dalı
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Anabilim Dalı
Harita Mühendisliği Anabilim Dalı
Hemşirelik Anabilim Dalı
Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı
İktisat Anabilim Dalı
İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı
İslam Tarihi Sanatları Anabilim Dalı
İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı
İşletme Anabilim Dalı
Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı
Kamu Yönetimi Anabilim Dalı
Kimya Anabilim Dalı
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı
Maliye Anabilim Dalı
Matematik Anabilim Dalı
Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Anabilim Dalı
Mekatronik Mühendisliği Anabilim Dalı
Moleküler Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı
Özel Eğitim Anabilim Dalı
Palyatif Bakım Anabilim Dalı
Periodontoloji Anabilim Dalı
Siyaset Bilimi Ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı
Su Ürünleri Mühendisliği Anabilim Dalı
Tarım Ekonomisi Anabilim Dalı
Tarih Anabilim Dalı
Tarla Bitkileri Anabilim Dalı
Temel Eğitim Anabilim Dalı
Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı
Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı
Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı
Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı
Toprak Bilimi Ve Bitki Besleme Anabilim Dalı
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Anabilim Dalı
Türk Dili Ve Edebiyatı Anabilim Dalı
Türk Müziği Anabilim Dalı
Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Anabilim Dalı
Yabancı Diller Eğitimi Anabilim Dalı
Zootekni Anabilim Dalı
Öğrenci
Öğrenci Bilgi Sistemi
Öğrenci Kulüpleri
Öğrenci Danışmanları
Değişim Programları
Uzaktan Eğitim
Üniversite Seçmeli Dersler
Staj
İç Kontrol
Program Kılavuzu
Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
Tanıtım
Gıda Mühendisliği AD.
Tanıtım
Yönetim
Akademik Kadro
Yüksek Lisans
Doktora
Program Kılavuzu
TANITIM
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı'nda 1993 yılından itibaren TEZLİ YÜKSEK LİSANS eğitimi, 2011 yılından itibaren DOKTORA eğitimi yürütülmektedir. Anabilim dalında yürütülen tezli yüksek lisans programında yüksek lisans düzeyinde gıda mühendisliği, gıda bilimi ve gıda teknolojisi dersleri verilmektedir. Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı’nda öğretim dili Türkçe olup öğretim ve araştırma faaliyetleri, 6 derslik ile yeterli donanıma sahip 8 araştırma laboratuvarında, 16 akademik personel ile yürütülmektedir. Anabilim dalımız mezunları Gıda Mühendisliğinde yüksek lisans ve doktora dereceleri almaktadırlar.
AMAÇ
Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, öğrencilerin bilgilerini gıdaların üretimi, kimyası, güvenliği, güvenilirliği, mikrobiyolojisi ve biyoteknolojisi gibi alanlarda teorik ve uygulamalı araştırmalar sayesinde daha da derinleştirmeyi ve geliştirmeyi amaçlamaktadır. Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı'nda lisansüstü eğitimde, gıda endüstrisinin/sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak üzere Gıda Mühendislerine daha ileri seviyede eğitim ve araştırma imkanları sağlanmaktadır
VİZYON
Gıda Mühendisliği lisansüstü eğitimi ile çağın bilimsel, teknolojik ve ekonomik gelişmelerine katkıda bulunabilen, insanlığın sorunlarına duyarlı ve mesleki sorumluluklarının bilincinde bireyler yetiştirmektir.
MİSYON
Yetiştirdiği yenilikçi, yaratıcı, girişimci Gıda Mühendisleri ile yürüttüğü ve yayınladığı gerçekçi araştırma projeleri ile Gıda Biliminin, Gıda Teknolojisinin ve Gıda Güvenliğinin sağlanmasına ve gelişmesine katkıda bulunmaktır.
SUNULAN İMKÂNLAR
Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında 8 adet araştırma laboratuvarı mevcut olup aşağıda listelenmiştir. Laboratuvarlarımız yeterli donanıma sahip olup geliştirilmeye ve büyütülmeye devam edilmektedir. Ayrıca lisansüstü öğrencilerin çalışabileceği çalışma odası mevcuttur. 1. Öğrenci uygulama laboratuvarı (Genel Kapsam) 2. Gıda mikrobiyolojisi laboratuvarı 3. Gıda kimyası laboratuvarı 4. Temel işlem laboratuvarı 5. Et teknolojisi laboratuvarı 6. Meyve Sebze işleme teknolojisi laboratuvarı 7. Tahıl ve ürünleri işleme teknolojisi laboratuvarı 8. Fermantasyon teknolojisi laboratuvarı
ANABİLİM DALINDAKİ ÖĞRETİM ELAMANLARI
Prof. Dr. Ümran ÇİÇEK (Anabilim Dalı Başkanı)
Prof. Dr. Özlem AKPINAR
Prof. Dr. Cemal KAYA
Prof. Dr. Şeniz KARABIYIKLI ÇİÇEK
Doç. Dr. Aslıhan DEMİRDÖVEN
Doç. Dr. Mustafa BAYRAM
Doç. Dr. Hilal İŞLEROĞLU
Dr. Öğr. Üyesi Ali Levent ÇOŞKUN
Dr. Öğr. Üyesi Mehmet TOKATLI
Dr. Öğr. Üyesi Ali CİNGÖZ
Dr. Öğr. Üyesi MELİKE DEMİRKOL
Arş. Gör. Dr. Esra ESİN YÜCEL
Arş. Gör. Semra TOPUZ
Arş. Gör. İzzet TÜRKER
Arş. Gör. Hilal MERAL
Arş. Gör. Özgül YAZAR
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Binası, A Blok 1. Kat, Taşlıçiftlik Yerleşkesi -TOKAT
Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2018© Tüm Hakları Saklıdır.