Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

  • Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
  • Tanıtım
TANITIM 

 Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı'nda 1993 yılından itibaren TEZLİ YÜKSEK LİSANS eğitimi, 2011 yılından itibaren DOKTORA eğitimi yürütülmektedir. Anabilim dalında yürütülen tezli yüksek lisans programında yüksek lisans düzeyinde gıda mühendisliği, gıda bilimi ve gıda teknolojisi dersleri verilmektedir. Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı’nda öğretim dili Türkçe olup öğretim ve araştırma faaliyetleri, 6 derslik ile yeterli donanıma sahip 8 araştırma laboratuvarında, 16 akademik personel ile yürütülmektedir. Anabilim dalımız mezunları Gıda Mühendisliğinde yüksek lisans ve doktora dereceleri almaktadırlar.

AMAÇ 

 Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, öğrencilerin bilgilerini gıdaların üretimi, kimyası, güvenliği, güvenilirliği, mikrobiyolojisi ve biyoteknolojisi gibi alanlarda teorik ve uygulamalı araştırmalar sayesinde daha da derinleştirmeyi ve geliştirmeyi amaçlamaktadır. Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı'nda lisansüstü eğitimde, gıda endüstrisinin/sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak üzere Gıda Mühendislerine daha ileri seviyede eğitim ve araştırma imkanları sağlanmaktadır

VİZYON 

 Gıda Mühendisliği lisansüstü eğitimi ile çağın bilimsel, teknolojik ve ekonomik gelişmelerine katkıda bulunabilen, insanlığın sorunlarına duyarlı ve mesleki sorumluluklarının bilincinde bireyler yetiştirmektir.

MİSYON 

 Yetiştirdiği yenilikçi, yaratıcı, girişimci Gıda Mühendisleri ile yürüttüğü ve yayınladığı gerçekçi araştırma projeleri ile Gıda Biliminin, Gıda Teknolojisinin ve Gıda Güvenliğinin sağlanmasına ve gelişmesine katkıda bulunmaktır.

SUNULAN İMKÂNLAR 

 Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında 8 adet araştırma laboratuvarı mevcut olup aşağıda listelenmiştir. Laboratuvarlarımız yeterli donanıma sahip olup geliştirilmeye ve büyütülmeye devam edilmektedir. Ayrıca lisansüstü öğrencilerin çalışabileceği çalışma odası mevcuttur. 1. Öğrenci uygulama laboratuvarı (Genel Kapsam) 2. Gıda mikrobiyolojisi laboratuvarı 3. Gıda kimyası laboratuvarı 4. Temel işlem laboratuvarı 5. Et teknolojisi laboratuvarı 6. Meyve Sebze işleme teknolojisi laboratuvarı 7. Tahıl ve ürünleri işleme teknolojisi laboratuvarı 8. Fermantasyon teknolojisi laboratuvarı

ANABİLİM DALINDAKİ ÖĞRETİM ELAMANLARI 

 Prof. Dr. Ümran ÇİÇEK (Anabilim Dalı Başkanı) 

 Prof. Dr. Özlem AKPINAR 
 Prof. Dr. Cemal KAYA 
 Prof. Dr. Şeniz KARABIYIKLI ÇİÇEK 
 Doç. Dr. Aslıhan DEMİRDÖVEN 
 Doç. Dr. Mustafa BAYRAM 
 Doç. Dr. Hilal İŞLEROĞLU 
 Dr. Öğr. Üyesi Ali Levent ÇOŞKUN 
 Dr. Öğr. Üyesi Mehmet TOKATLI 
 Dr. Öğr. Üyesi Ali CİNGÖZ 
 Dr. Öğr. Üyesi MELİKE DEMİRKOL 
 Arş. Gör. Dr. Esra ESİN YÜCEL 
 Arş. Gör. Semra TOPUZ 
 Arş. Gör. İzzet TÜRKER 
 Arş. Gör. Hilal MERAL 
 Arş. Gör. Özgül YAZAR
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Binası, A Blok 1. Kat, Taşlıçiftlik Yerleşkesi -TOKAT Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2018© Tüm Hakları Saklıdır.