Toprak Bilimi Ve Bitki Besleme Anabilim Dalı

  • Toprak Bilimi Ve Bitki Besleme Anabilim Dalı
  • Tanıtım

AMAÇ

 

 

 

Bölüm performansını ve akademik performansı artırmak için yeni stratejiler geliştirmek, ulusal bilim kuruluşları tarafından desteklenen projeler ile bilim dünyasına hizmet etmek, toprakların nasıl oluştuğunu, farklı ekolojilerde ve yerlerde oluşmuş toprakların yetenekleri ve özelliklerine göre sınıflandırılması, var olan toprakların nasıl kültürel önlemlerle korunacağını, çevresel kirliliğin nasıl azaltılacağını, toprakların üretkenliğinin artırılmasının nasıl sağlanacağını, bitkisel üretimde bitki besin elementlerinin ve dengeli gübreleme programlarının öğretilmesini, hem araştırmacı hem de öğrencilere Dünya’da değişen ve gelişen teknolojilerden bilgi sahip olmalarını, mesleki konularda öğrencilere gerek bilimsel ve gerekse uygulamalı bir şekilde gösterilmesini ve çözümler geliştiren mühendislerin yetiştirilmesini amaçlamaktadır.

 

 

VİZYON

 

Bölüm öğrencilerini kendi alanları ile donanımlı yetiştirerek ülke tarımına ve gerekse uluslararası düzeyde katkılar sağlayabilecek mühendisler yetiştirmektir.

 

 

MİSYON

 

günümüz tarımsal üretimine ayak uydurabilecek ülkenin farklı bölgelerinde üretime ve bilimsel çalışmalara katkıda bulunabilecek mühendisleri yetiştirmektir. Bunun yanında araştırmacılarımız var olan teknolojiyi yakalamak ve araştırmaları ile katkıda bulunmak, oluşan problemleri çözebilecek çalışmalar yapmak ve çözümleri yayım yapmaktır.

 

 

SUNULAN İMKANLAR

 

Bölümüz lisansüstü öğrencilerin ders almaları ve kendilerini geliştirebilmeleri için gerekli laboratuvarlara sahiptir. Bölümümüzde Toprak Kimyası, Toprak Fiziği, Toprak Biyolojisi ve Bitki Besleme olarak 4 adet laboratuvarlara sahiptir. Öğrencilerimizin mesleki tecrübelerini geliştirmeleri için uygulama sahası Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği bünyesindeki farklı meyve bahçeleri, tarla bitkilerinin ekileceği uygulama alanları, kapalı naylon ve cam seralar ve topraksız tarımın yapıldığı ısıtmalı seralarda uygulama çalışmalarına katılabilmektedirler. Ayrıca bölümümüzün bitki besleme serası mevcuttur.

 

 

ÖĞRETİM ELEMANLARI

 

 

 

Prof. Dr. Rasim KOÇYİĞİT

 

Prof. Dr. İrfan OĞUZ

 

Prof. Dr. Sezer ŞAHİN

 

Doç. Dr. Halil ERDEM

 

Dr. Öğretim Üyesi Seda BİCE

 

Dr. Öğretim Üyesi Saniye Demir

 

Arş. Gör. Yağmur KAYA


Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Binası, A Blok 1. Kat, Taşlıçiftlik Yerleşkesi -TOKAT Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2018© Tüm Hakları Saklıdır.