Su Ürünleri Mühendisliği Anabilim Dalı

  • Su Ürünleri Mühendisliği Anabilim Dalı
  • Tanıtım

Amaç

 

Anabilim Dalı, temel bilgi ve beceriler ile sektörde sorunlara rasyonel çözümler üretebilecek, mühendislik matematiği ve mekaniğini kullanan Su Ürünleri Yüksek Mühendisleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Anabilim Dalında öğrenciler, temel bilimler, yetiştiricilik, avlama ve işleme alanlarına ait derslerin yanında diğer anabilim dallarında bulunan lisansüstü derslerle disiplinler arası çalışma ve problem çözümüne ilişkin yetenek kazanabilmektelerdir.

 

Altyapı

 

Ziraat Fakültesi binasında 1 adet Su Ürünleri Mühendisliği Genel Laboratuvarı ve 1 adet Su Ürünleri Mühendisliği Temel Bilimler Laboratuvarı olmak üzere 2 adet araştırma laboratuvarı ve 1 adet akvaryum ünitesi bulunmaktadır. Anabilim Dalında bilimsel çalışmaların ve öğrenci uygulamalarının yürütülmesine imkan veren Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yer alan Balıkçılık Birimi 1 adet kuluçkahane, 2 adet yetiştiricilik araştırma ve uygulama ünitesi içermektedir.

 

Vizyon

 

Su Ürünleri alanında bilimsel ilkeler çerçevesinde, öğrenci odaklı, sürekli yenilenen ve gelişen yaklaşımlar ile, etik değerlere bağlı, sürdürülebilir bir eğitim ve araştırma kavramını ortaya koymaktır.

 

Misyon

 

Araştırma merkezli, analitik düşünen, yeni yaklaşımlar geliştiren, çevreyle dost Su Ürünleri Yüksek Mühendisleri yetiştirmek ve dolayısıyla su ürünleri sektörünün dinamik gelişimine destek vermek, özel sektör ve kamu kuruluşları ile ortak hareket ederek ulusal ve uluslararası araştırmalar gerçekleştirmek ve yayınlamaktır.


 

Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri

 

Prof.Dr.Nihat YEŞİLAYER

 

Prof.Dr.Arda YILDIRIM

 

Dr.Öğr.Üyesi Ekrem BUHAN

 

Dr.Öğr.Üyesi Ayşe ÖLMEZ

 

Dr.Öğr.Üyesi Doğukan KAYA

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Binası, A Blok 1. Kat, Taşlıçiftlik Yerleşkesi -TOKAT Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2018© Tüm Hakları Saklıdır.