AMAÇ
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı 2017-2018 eğitim-öğretim yılı güz döneminden itibaren yüksek lisans düzeyinde öğrenci alımına başlamış ve bugüne kadar kesintisiz olarak devam etmektedir. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi alanında lisansüstü eğitim-öğretim faaliyetlerinde temel bilimsel konuların yanı sıra ulusal ve uluslararası sorunlara da çözümlerin üretilmesi hedeflenmekte, bu doğrultuda tez çalışmaları sürdürülmektedir. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi tezli yüksek lisans programı, hem bu alanda çalışma yapan araştırma görevlilerinin, hem de kendini geliştirmek isteyen lisans mezunlarının lisansüstü eğitim ihtiyacını karşılamaya katkı sağlamayı amaçlamaktadır.
VİZYON
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı güncellenmiş eğitim programının ve planlama sürecinin her safhasında öz değerlendirmelerin gerektiği bilinciyle hareket etmektedir. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı öğretim teknolojilerinin verimli ve etkili kullanımını sağlayarak; zengin öğrenme ortamları yaratmaya yönelik ortak çalışma ve projeler geliştirmeyi amaçlamaktadır. Türk Milli Eğitimine çağın koşulları ve ihtiyaçları doğrultusunda katkılar sağlayan, diğer eğitim kurumları ile ortak çalışmalar yürüten bir kurum olma yolunda her zaman ilerleyecektir. Sadece Milli Eğitim Bakanlığı ile değil aynı zamanda diğer kurumlarla da gerek eğitim ve gerekse araştırma çalışmaları içinde olmayı, sadece ülkemizdeki üniversitelere değil aynı zamanda diğer ülke üniversitelerinin öğretim kadrolarına da akademisyen veya araştırmacı yetiştirerek onlara model olan, yaptığı araştırmalarla bilime, uygulamalara ve eğitim politikalarına yön vererek ülke kalkınmasına katkı sağlayacak bir bölüm olmayı hedeflemektedir.
MİSYON
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı bilimsellik ilkelerine bağlı kalarak öğretim teknolojileri alanındaki gelişmeleri uygun bir biçimde öğretim ortamlarında uygulamayı, insancıl, demokratik, katılımcı, paylaşımcı bir eğitim-öğretim ortamı sağlayarak öğrencilerinin kendilerini bir bütün olarak geliştirmelerini amaçlamaktadır. Araştırma alanında ise Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı gerçek hayat problemlerinin çözümünde bilimi rehber alarak araştırmalar yaparak ve elde ettiği bulguları ulusal ve uluslararası ortamlarda yayınlayarak yeni teknolojilerin kullanımını yaygınlaştırmasını misyon edinir. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı özgün, bireysel ya da ekip çalışması ile bilimsel anlamda nitelikli, geçerlik ve güvenirlik standartları yüksek, evrensel bilime ve ülke kalkınmasına katkıda bulunmayı hedeflemektedir.
SUNULAN İMKÂNLAR
Öğrenim dili Türkçedir. Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Yüksek Lisans Programı alanında Yüksek Lisans Derecesi almaya hak kazanmaktadırlar. Bölümümüzde 3 adet derslik, 3 adet bilgisayar laboratuvarı, 1 adet 3D Modelleme ve Baskı Atölyesi bulunmaktadır. Uzaktan eğitim sınıfında (Bilgisayar Laboratuvarı 1) 23 adet bilgisayar, 1 adet akıllı tahta (eski nesil) ve 1 adet video konferans sistemi bulunmaktadır. Bilgisayar Laboratuvarı 2’de 61 adet bilgisayar, 1 adet etkileşimli akıllı tahta (yeni nesil) ve 1 adet çok fonksiyonlu lazer yazıcı bulunmaktadır. Bilgisayar Laboratuvaru 3’te 47 adet bilgisayar ve 1 adet etkileşimli akıllı tahta (yeni nesil) bulunmaktadır. 3D Modelleme ve Baskı Atölyesi’nde ise 1 adet CraftBot 3D Yazıcı, 5 adet LEGO Mindstorms Ev3 robotik kodlama eğitim seti, 5 adet LEGO Mindstorms Ev3 robotik kodlama expantion seti, 1 adet MSI AEGIS 3 9SC-234XTR bilgisayar kasası ve 2 adet OCULUS Rift S sanal gerçeklik gözlüğü bulunmaktadır
Anabilim Dalı Başkanı: Doç. Dr. Kerem KILIÇER
Öğretim Elemanlarımız ve Uzmanlık Alanları
Prof. Dr. Necmi EŞGİ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı
Doç. Dr. Kerem KILIÇER Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı
Arş. Gör. Tuğba KOCADAĞ ÜNVER Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı
Arş. Gör. Şanser BULU Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı